10 gode råd til dig når du er sammen med en gravid

Advarsel kys ikke dine børn på munden er jeg enig?

Børnepsykologen Charlotte Reznick har skrevet en artikel om hvorvidt man skal kysse sine børn på læberne. Debatten ruller på de sociale medier, og mange forældre er i oprør, og jeg har været i tvivl om, jeg skulle skrive dette indlæg, da jeg måske ikke er enig med størstedelen af befolkningen. Men det er jo derfor jeg har bloggen, for at få endnu mere gang i debatten, og for at høre jeres mening.

Jeg er enig med Charlotte Reznick,  jeg ikke synes man skal kysse sine børn på læberne, eller det vil sige måske mens de er babyer, men så skal det også stoppe. Jeg synes det er underligt, at blive ved med at kysse sine forældre på munden, og jo ældre børnene bliver, jo mere bevidste bliver de også omkring deres seksualitet, og jeg ville ikke bryde mig om at vores datter på 10 år kysser Dino på munden! Men jeg ved godt, nogen tænker hvor går grænsen? Og man skal jo gøre det der føles rigtig for en selv og sit barn, men jeg kan ikke lade være med at kigge hvis mine veninder kysser deres forældre på munden – jeg synes faktisk, det er lidt ulækkert…

Hvad synes du?

julianeaxen.com

 

FØLG GERNE BLOGGEN VED AT KLIKKE HERUNDER:

BLOGLOVIN' FACEBOOK INSTAGRAM

<div

   

21 kommentarer

 • Jo, jeg er helt enig.
  – Men eftersom min mor og jeg ikke rigtig kender hinanden, i mellem den tid, hun har ladet mig passe mig selv.
  Kan jeg ikke andet end at føle forpligtelse når hun beder om et kys.
  – Men det er ikke fordi der er noget seksuelt orientering om det, det er bare natur kærlighed for sin næste.
  I min forstand. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er noget af det mest naturlige at kysse sine kære på munden. jeg kysser altid min mor på munden, og ligeledes min mormor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Du er helt sikkert også vokset op med det så det føles helt naturligt og det er jo fantastisk :-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg er nok enig med dig, har ikke selv børn endnu.
  Men min far (stedfar som har været i mit liv i 23 år) han kysser mig på munden når vi (kæresten og jeg) køre hjem fra at have besøgt mine forældre.
  Jeg ved ikke om jeg bare skal vende min kind til, sige det eller hvad jeg skal gøre. Men det er virkelig IKKE fedt når man er 25, har en fast kæreste igennem 8 år…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Kære Sarah

   Jeg synes helt klart du skal fortælle ham hvordan du har det med det, og hvis det kan være svært så vend kinden til eller lav sjov og sig noget alla.. ej den går ikke min kæreste bliver jaloux.. Håber det lykkes for dig.

   Stort Knus Juliane

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Mange tak. Det vil jeg prøve at fortælle ham, er bare altid så “bange” for jeg såre ham, nok derfor jeg ikke har sagt noget endnu. Men det vil jeg bestemt gøre. Mange tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Det forstår jeg godt, men tror du skal tænke på dig selv… <3 Held og lykke…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Jeg var af samme mening som dig før jeg fik børn. Men da de kom var det helt naturligt. Gjorde det faktisk næsten uden at tænke over det!
  Gud, hvor har jeg måttet tage mange ting tilbage efter jeg er blevet mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Det tror jeg også vil ske for mig 🙂 Det er jo en helt ny verden og man har jo et standpunkt til man tager et nyt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

   Glæd dig! Sindssygt hårdt at blive mor (både psykisk og fysisk) – men verdens bedste titel alligevel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Vasengen

  Jeg syntes det er det mest naturlige i verden at kysse mine børn. Jeg elsker dem så højt at jeg kunne “spise dem” forstået på den måde at jeg kunne kysse dem hudløse. Tante kys på munden er i vores familie en helt naturlig ting og det har intet med voksen kys at gøre. Jeg syntes at det er smukt at se at forældre og børn ( uanset alder ) giver udtryk for kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Fantastisk og man skal gøre det der føles rigtig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • asta

  Jeg er normalt enig i rigtig mange ting du siger. Men ikke lige her. Kys er lige med kærlighed. og hvis man gør et kys på munden af sit barn til nogen seksuelt er det tankegangen der er noget galt med. jeg forbinder overhovedet ikke et barn med noget seksuelt, og derfor er et kys på munden for mig et tegn på kærlighed. og jeg kysser gerne min søn på 6 år på munden, og det kommende barn i min mave. Den dag han ikke vil mere er det også ok. jeg kysser også mine forældre på munden – og det er jo egentlig tantekys. Men igen intet seksuelt – kærlighed. Men igen er det jo helt op til den enkelte. Bare man ikke forbinder et barn med noget seksuelt – der ryger kæden af for mig. så er det ens egen tankegang den er gal med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Hedegaard

  Jeg ville aldrig kysse min baby på munden men min 2 årige kysser mig selv på munden og jeg ville aldrig stoppe hende. Min 9 årige og 25 årige er stoppet for længst med at kysse mig på munden. Det kom helt af sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Jeg ville heller aldrig afvise mit barn men det skal være naturligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  Jeg syntes det er oka når de er helt små men når de kommer i den alder hvor de er bevidste om tingen syntes jeg ikk det er passende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • amalie

  Jeg ville nok helst møsse andre steder, massere møs! Møs = kærlighed. En meget naturlig ting. Hvis det er barnet der møsser en forældre på munden, helt fint. Forældre der møsser børn på munden, ikke helt fan. Men familier og folk har forskellige grænser. Nogle familier krammer meget. Det gør vi ikke i min. Det betyder ikke at de gør noget forkert. Eller at vi gør. Jeg tror det er noget man finder ud af hen af vejen. Man skal gøre hvad der føles rart. Til en grænse selvfølgelig. 🙂 jeg er hverken for eller imod.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Lige præcis vi skal hver især gøre hvad der føles rigtigt og naturligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg tænker det er svært at udtale sig om når man ikke selv har børn i den alder. Min ældste søn på 13 gir mig stadig et flygtigt tantekys når vi siger godnat, og det er der absolut intet andet end kærlighed og omsorg i. Det stopper den dag han synes
  For min skyld må andre mennesker mene præcis hvad de vil, så længe ingen bestemmer hvor og hvornår jeg kysser mine børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Er helt enig man skal gøre det man selv synes er rigtigt 🙂 og jeg skal ikke kunne sige hvordan jeg har det når jeg får min datter i armene og når hun bliver ældre nu må vi se 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 gode råd til dig når du er sammen med en gravid