Mor hår

Er Victoria ikke et nemt barn?

Hårene stritter på mig, mens jeg skriver dette indlæg! Jeg får så tit spørgsmålet “Er Victoria ikke et nemt barn?”… Jeg ved aldrig, hvad jeg skal svare.. Hvad er et nemt barn? Og hvad der er nemt for dig, behøver jo ikke være nemt for mig. Victoria er Victoria, og jeg har absolut intet at sammenligne med, da hun er mit eneste barn. Hun er en pige med krudt i måsen, men kan skam også putte hygge.

Men skal børn være nemme idag? Jeg synes der er gået lidt mode i at sige at ens barn er nemt, og ofte giver det mig faktisk følelsen af at være helt forkert. Jeg synes, der er virkelig gode dage, hvor både Victoria og jeg er i hopla, og så er der dage hvor jeg er meget træt og absolut intet overskud har, men hvor Victoria er virkelig meget på, og der gør jeg mit allerbedste for at være der for hende.. Så nej, på de dage synes jeg ikke, det er nemt. Men det er jo ikke Victorias skyld, om hun er nem eller ej, hun skal bare være lige præcis den hun er, og så rummer jeg det så godt, jeg kan. At være mor eller far for den sags skyld, er ikke nemt, vi skal lægge øre til rigtig mange ting.

Victoria har altid været enormt god til at sige fra, og har en meget høj lyd, det har til tider være enormt stressende men jo længere tid der går, og jo mere jeg lære som mor, ser jeg det som et virkelig sundt tegn. Hvor fedt er det ikke, at kende sine egne grænser, og ved hvornår nok er nok? Det er jeg da mega stolt af, hvis hun tager det videre med sig i livet. Jeg vil jo i bund og grund bare have en pige der trives på sin helt egen måde.

Jeg søger tit råd hos andre, eller fortæller om de ting jeg synes der er svære, men det er meget forskelligt, hvordan det bliver taget imod. Ofte får jeg at vide, at det er fordi, jeg er første gangs mor, nu skal jeg ikke have så travlt. Men det er IKKE fordi jeg har travlt, jeg vil bare Victoria det allerbedste, og hvis der sidder en, der kan give mig et godt råd, tager jeg imod det med kys hånd. Jeg er mor på min måde, og det skal jeg lande i, at det er helt ok! Jeg er sikker på, at vi alle gør det så godt vi kan, ud fra de midler vi har.

Så skal vi ikke sætte fokus på alle de sjove, kærlige, skøre, irriterende, hårde og fede ting der er ved vores børn? Og husk kun at komme med råd, når du bliver spurgt til råds, det øver jeg mig selv meget i. Men folk kan virkelig overtræde ens grænser, ved at komme med deres mening eller egen historie, hvis du ikke har bedt om det.

Dette har jeg virkelig mærket på egen krop, efter Victoria har haft feber kramper, det kan du læse om her Det værste der nogensinde er sket i mit livDer er flere, der uden jeg har bedt om det, begynder at fortælle deres egne historie, og de frygtelige oplevelser de har haft med feberkramper. Det er stadig meget svært for mig at komme over det, og jeg er skrækslagen for, at det sker igen. Min hjerne har meget svært at forstå, at det ikke er farligt, fordi det ser så uhyggeligt ud, men det har diverse læger bekræftet mig i, at det IKKE er. Men derfor er jeg stadig stødt på flere mennesker,der har fortalt mig hvor farligt det er, og at Victoria kan udvikle epilepsi. Jeg har IKKE brug for at høre det – Bare STOP NU! Respekter hinandens grænser og vis noget omsorg istedet for.

Så i bund og grund aner jeg ikke, om jeg har et nemt barn, det eneste jeg ved med sikkerhed er, at min kærlighed vokser dag for dag og jeg er SÅ stolt af Victoria ❤.

img_1198 img_1199

4 kommentarer

 • Michelle

  Det er ikke så aktuelt alligevel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Fantastisk indlæg.
  Jeg ved heller ikke om Jeg har et nemt barn. Jeg har heller ikke noget at sammenligne med. Men jeg bilder mig ind Jeg har et nemt barn og det syntes jeg hjælper de dage hvor det hele er lidt hårdt. At sige til sig selv at i bund og grund har jeg et nemt barn. Jeg tror på at jo flere gange man siger det til sig selv jo mere rigtigt bliver det. Den selvopfyldende profitil? Ej ved ikke om det staves sådan. Kæmpe kram til dig.
  Må man komme med et lille ønske om indlæg?
  Hvis du har tid og overskud syntes jeg det kunne være fantastisk med indlæg om hvad Victoria nu kan. Hvad kan hun sige, hvad elsker hun at lege med. Hvad gør i med hende når der skal laves mad. Hvordan er jeres putte rutiner. Hvilke bøger elsker hun at læse og hvilke sange elsker hun at synge. Hvad er ynglings mad. Hvordan kom i ud af Nat flasken hvis i er kommet det osv. Der er nok til flere indlæg men sådan fast løbende at få en lille opdate syntes jeg kunne være fantastisk. men det skal selvfølgelig kun være hvis du mener at din lærergruppe ville kunne lide det.
  Victoria er lige nogle måneder måske et halvt år ældre end min pige. og ville elske at høre om hvad der venter en. Ikke for at sammenligne men bare fordi det kunne være så hyggeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane Harkjær

   Kære Michelle ❤️

   Undskyld mit sene svar har simpelthen ikke haft tiden til det før nu. Du har en meget fin pointe det med at sige du har et nemt barn jo mere rigtigt bliver det, det giver rigtig god mening.
   Jeg vil så gerne blogge noget mere, og komme ind på nogle af de ting du efterspørger, men jeg tør ikke love hvornår ❤️.. men tak fordi du læser med.
   Ha en fantastisk dag.

   Stort knus Juliane

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor hår