Vi har en tilbagevendende diskussion herhjemme

Gæsteblogger Henriette fra bloggen blondinemor, Har jeg en lorte-dag kan jeg ikke bare gå hjem under dynen og stene netflix

Dagens gæsteblogger er Henriette der har bloggen blondinemor.dk. Henriette blogger om livet som mor til to drenge, børnemode og hvordan man lever livet som mor og kvinde omkring de 30 år. Henriette er min blog kollega hos bloggers delight, og jeg elsker at dele andre seje blogs med jer. Så nu kan du komme lidt tættere på Henriette, og høre mere om hvorfor hun blogger, og hvad hun synes er den største udfordring ved at være mor idag.

unnamed-4

Hvornår startede du med at blogge og hvorfor?

Sådan helt oprindeligt startede bloggen i 2013, hvor jeg legede modeblogger. Det var dog en dårlig kombination med SU fandt jeg ud af… Sidst på året blev jeg gravid med Laurits og bloggen transformeredes til en mommy/livsstilsblog, hvilket klædte mig noget bedre! I april 2014 købte jeg domænet blondinemor.dk og resten er history! Jeg har altid været super glad for at skrive og havde i mine helt unge dage en drøm om at blive journalist. Jeg har altid skrevet dagbøger, taler, sange og den slags. Flere gange har jeg endda også været i gang med en bog. Så det føltes meget naturligt for mig at blogge. Jeg synes de sociale medier og blogland er super spændende, så jeg er blevet hængende. Et eller andet sted har jeg stadig en drøm om at skrive børnebøger, men det bliver engang ude i fremtiden.

På bloggen skriver du om de ting der også er uperfekte, er der en grænse for hvad du vil dele med dine læsere?

Ja absolut. Min kæreste er ikke hooked på at være for meget med, så han bliver kun vendt i mere generelle vendinger og altid kun i en kontekst, hvor det egentlig er mig der er i fokus. Personligt har jeg været inde omkring både spiseforstyrrelse og angst. De indlæg var mega svære at skrive, men de har også været meget vigtige. Mit arbejde går jeg heller ikke i deltaljer med. Jeg har kun mødt positiv respons på min blog, men jeg adskiller den fra mit lønmodtagerjob.

Hvad er den største omvæltning i dit liv efter du er blevet mor?

Uha der er mange… Men det hele er foregået over en laaang periode, men jo. Jeg har absolut skulle revurdere nogle aspekter af mit liv. Jeg har nok tidligere været noget kun navlebeskuende og det har været super sundt for mig at få børn. For jeg har ikke tid og behov for at gå og summe over små ting og gøre dem store. Det har været rigtigt godt for mig og min personlige udvikling. Men det er også hårdt det der med man altid skal sætte andre først. Har jeg en lorte-dag kan jeg ikke bare gå hjem under dynen og stene netflix. Der er børn der skal krammes, tøj der skal vaskes osv osv. Og så det med søvnen. Nøøøj jeg har taget den slags for givet! Gud hvor jeg glæder mig til mine unger er så gamle at de selv står op om morgenen. Det med at blive dikteret op kl. 6 i weekenden er virkelig noget fanden har skabt…

Hvad synes du er den største udfordring ved at være mor idag, hvor der findes alle de sociale medier der er fyldt med perfekte hjem og børn i det rigtige tøj?

Det er at lytte til sig selv. Her tænker jeg ikke nødvendigvis på de perfekte og polerede verdener vi bliver bombaderet med, men ligeså meget al den info der konstant er tilgængelig på www. Nøj hvor skal man være sikker på sig selv, for ikke at blive usikker over alle de forskellige meninger der findes. Da jeg ventede Villum var jeg med i en terminsgruppe på nettet og det var så stressende med alle de råd og prædikerne mødre kan komme med. Man blev helt rundtosset. Det har jeg valgt fra, men det dukker selvfølgelig alligevel op. Bare se på kommentarerne på mommy-blogs. Vi skal blive bedre til ikke at pådutte hinanden viden og meninger.

Hvad er dit råd til andre mødre?

Mærk efter. Det var et råd jeg fik af min søde sundhedsplejerske. Laurits var de første tre måneder kun glad, når han lå på min mave med et bryst i munden. Mange mente jeg forkælede ham og jeg forvænnede ham. Jeg var virkelig splittet mellem hvad min mave sagde og hvad andre sagde. Jeg tog det med at mærke efter til mig og sluttede fred med at for en tid havde jeg en baby klistret kronisk til maven. Det var så befriende at give sig selv lov til at følge sin mavefornemmelse. Det råd prøver jeg at huske mig selv på hver dag.

unnamed-5

Tusind tak til Henriette for at være dagens gæsteblogger 🙂

Hvis du har lyst til at følge med på Henriettes blog finder du den her: blondinemor.dk

Facebook: blondinemor

Instagram: blondinemor

FØLG GERNE BLOGGEN VED AT KLIKKE HERUNDER:

BLOGLOVIN' FACEBOOK INSTAGRAM

</div

2 kommentarer

 • Caroline Thomsen

  Kære Juliane.

  Må jeg komme med lidt konstruktiv kritik? Når man laver en overskrift og derefter citerer skal sætningerne være skilt ad og gerne tilført kolon og citationstegn (fordi du citerer)..
  Fx Blondinemor: “Når jeg har en lortedag blabla”
  -Det andet er sjusket, grammatisk i skoven og det er virkelig en skam, for mange af de gæstebloggere du har haft, har taget nogle spændende og relevante emner op, men det påvirker sgu lidt læseoplevelsen at overskriften er forvirrende.

  Kærlig hilsen Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Altid dejligt med konstruktiv kritik 🙂

   God weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har en tilbagevendende diskussion herhjemme