Jeg nåede det fandme

Hvad skal jeg gøre?

Som I ved er Victoria jo lige blevet 1 år, det kan du læse lidt om her Victoria er indhyllet i kærlighedMen jeg er i et stort dilemma, og nu har jeg brug for jeres gode råd. Victoria er flaske barn, og det har fungeret rigtig godt. Lige præcis som babyer der finder tryghed i mors bryst, har Victoria en tryghed forbundet med hendes flaske. Da vi var til 1 års undersøgelse med Victoria, snakkede vi også lidt om mad, og lægen mener at Victoria er stor nok nu til at smide flasken. Modermælks erstatning mætter jo ret meget, så det gør selvfølgelig at Victoria spiser lidt mindre i løbet af dagen, fordi hun stadig får sin mælk. Jeg har prøvet at tilbyde hende Mme på kop, det nægter hun at tage, jeg har også prøvet at give hende letmælk, nogle gange tager hun en lille tår, men andre gange spytter hun det bare ud.

Selfølgelig vil jeg gøre hvad der skal til for at Victoria ikke bliver overvægtig (det bliver flaskebørn nemmere), men tager jeg en kold tyrker med mælken, eller hvad skal jeg gøre? Kommer der et tidspunkt hvor hun selv siger fra? Jeg er så meget i tvivl, for hun elsker at få sin flaske, og hun vil ikke sove, hvis hun ikke får den. Det jeg tænker er, at nogle børn bliver jo ammet i flere år især om aftenen for at falde til ro, hvad gør jer med flaskebørn? Jeg ved der er nogle, der slet ikke giver flaske mere, men så nemt er det ikke gået her. Jeg synes jo det er synd for Victoria at fjerne den, hvis den giver hende tryghed, for der sker jo meget i de små guldklumpers liv i forvejen.

Og skal deres sutteflasker stadig destilere når de er fyldt et år?

Giv rigtig gerne et råd med på vejen 🙂 tusind tak.. En forvirret mor ❤️.

img_7991

 

FØLG GERNE BLOGGEN VED AT KLIKKE HERUNDER:

BLOGLOVIN' FACEBOOK INSTAGRAM

</div

18 kommentarer

 • Michelle

  Hej Juliane. Min datter er 8,5 måned. Hun får sin første flaske inden sengetid. Efter hun er begyndt at få tænder og derfor får dem børstet er den første aftenflaske begyndt at blive givet i stuen inden hun får børstet tænder. Det tror jeg måske overgangen til at stoppe bliver nemmere. Tidligere fik hun den i sengen. Hun vågner så gerne op 2 gange inden midnat og skal have flaske. og når en gang vi syntes det skal trappes ned vil jeg fortynde den mere og mere så hun til sidst ikke efterspørger den mere. og så vil jeg bare sige at hvis du og Dino ikke syntes hun skal stoppe endnu og at Victoria trives og har det godt og spiser fint. Så mener jeg altså også at man skal gøre det der føles rigtig. Jeg har selv måtte kæmpe lidt med at gå i mod nogle anbefalinger. Jeg fik bare ondt I maven og det var helt forkert for os. Og så ventede vi 3 uger og så gik det fint. Det var også noget med mad. Vi skal bare tage det I det tempo der er rigtigt for os og vores børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Hej Michelle

   Victoria får børstet tænder inden flasken, men der er heller ikke så mange tænder endnu :-). Tak for råddet og du har ret man skal have den rigtige mavefornemmelse. Victoria spiser ok om dagen men ikke så meget til aftensmad. Men jeg håber det kommer..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Min dreng er også flaskebarn, og ligeså gammel som din pige, vi er vist også i samme terminsgruppe. Men vi fortsætter med flasken, i hvert fald om aftnen, og begynder og give letmælk i den nu, og så lune den lidt, hvis hun ikke vil ha letmælk, så prøv evt og mikse mme og almindelig mælk, og så gradvist give mere og mere letmælk ☺ flasken behøver ikke skoldes længere, mener de kun skal det til de er omkring 5-6 mdr ☺☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Tak for råddet <3 Jeg er dog i tvivl om komælk er det godt for dem?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Begge mine børn er flaskebørn og der kom en dag, hvor de selv sagde fra. Begge børn fik godnatflaske til de var langt over et år. Eller min søn var vist 14 mdr og min datter 15 mdr. Ca. Min søn sagde fra da han på et tidspunkt var syg og intet ville have. Efter 4 aftner, hvor han havde afvist den, stoppede vi med at tilbyde. Det var nemt og smertefrit. Min datter var meget mere afhængig. Vi begyndte at fortynde den gradvist. (Hvis der skulle 7 skeer i puttede vi 6 i og trappede nedad) det hjalp lidt på det med at det mættede for meget. Og hun begyndte selv at drikke mindre og mindre og en dag takkede hun nej. Næste dagtilbud hun tilbuddet igen og ville gerne og 3. dagen ville hun ikke. Og sådan gik der en lille uges tid. En dag sagde jeg bare, at der altså ikke var mere mælk og så var det sådan. Hun blev tilbudt vand i en kop i stedet. Hun spurgte flasken on and off i en måneds tid, men blev ikke ked.
  Hvis jeg var dig ville jeg vente og se
  Tiden an, evt begynde så småt at fortynde. Måske kommer det helt af sig selv. Min sundhedsplejerske sagde altså også god for det 😉
  Og jeg vaskede og steriliserede stadig flaskerne. Det fedter meget det MME. Og det skader jo ikke ☺️
  Hb

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Tusind tak Karina det er også det jeg har det bedst med <3 At Victoria selv får lov til at sige fra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Lige præcis!! Det skal nok komme. ☺️ Og for at svare på det med komælk, så må hun jo godt få det nu (men højest 1/2 liter om dagen ialt. Inkl hvad hun måske får af yoghurt, havregrød på mælk osv)
   Jeg fortsatte med MME, da det jo bestemt ikke skader men tværtimod indeholder mange gode ting. Og det kan du jo også “fortynde” hvis/når du vil begynde at gøre aftenflasken mere “kedelig” 😉 Og så er det jo en velkendt smag for hende. Det ville jeg personligt vælge fremfor alm mælk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Tak Karina jeg har præcis samme tanke der er så meget oppe omkring ko mælk så jeg ved ikke hvor stor fan jeg er af det. Jeg fortynder det med lidt vand og det må jeg så gøre så længe hun har brug for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hvis din datter finder tryghed i flasken, så behold den. Min datter var ammer gone flaske efter 10 måneder og hun fik flaske indtil hun var 14/15 måneder, hvor jeg skar langsomt ned og tilsidst kun gav hende 30 ml før hun skulle sove. Det handler mest om at de vænner sig til at putning kan forgå på en anden måde men uden at rive alt de tidligere kendte, væk.
  Jeg ville fjerne alle flasker undtagen den før hun skal sove og så brug noget tid på at udfase den. (for hvem gider det skrig og skrål det medgiver at stoppe fra dag til dag, det hjælper ikke barnet og det hjælper ikke jer)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Lige præcis jeg har det på samme måde. Ved dog ikke helt hvordan jeg skal fjerne den hun får når hun sover om dagen..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej min søn bliver 20mdr nu her og mange spurgte også mig da han blev 1år ej får han stadig flaske. Mit svar var ja , han siger nok selv fra og ganske rigtigt for 2 1/2mdr siden fra den ene dag til den anden ville han ikke have sin flaske men bare ligges i seng og have lidt musik af sove på .
  Så mit råd er lad hende selv sige fra når hun er klar

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Wow ej hvor dejligt jeg håber det samme sker her <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Min søn var også flaskebarn, og jeg begyndte langsomt at skære ned i mængden på aftenflasken, så der til sidst bare var 50 ml i, og så en dag holdt han bare op, vistnok da han var 14 mdr. Jeg gjorde meget ud af at bygge et andet putteritual op, hvor flasken ikke spillede så stor en rolle, så var det heller ikke en central del, der forsvandt, da han holdt op – og nej forresten, du skal bare vaske dem almindelig op nu og lave mælk på postevand, som ikke behøver koges op først 😊 (Koldt vand fra hanen, 30 sek i mikroovn/sjat kogende vand fra elkedel, pulver i og klar!) 😊👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Victoria får kun nan brikkerne så det er dejlig nemt 🙂 Det er lidt svært at skære ned den ene dag tager hun 20 ml den næste 220 ml..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-gammel-mor

  Jeg har 3 børn og alle var/er Flaskebørn. De har fået aftenflasken så længe de har haft lyst. Selvfølgelig skal de have den fordi det er hyggeligt og giver tryghed. Akkurat som ved et ammebarn der får bryst.
  Victoria skal da have den hvis hun er så glad for den. Om dagen kan du tilbyde mælk på kop eller sådan en overgangsflaske fra Núby med håndtag. . Den blev mine to første børn så glad for at vi kunne bytte natflasken ud med den oh alm mælk da de var halvandet år. Det samme har jeg tænkt mig at gøre med baby N der er knap 8 mdr og stadig får aftenflaske og to natflasker😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie lee

  Hej Juliane
  Min datter bliver et år til december og er også flaskebarn og vi havde egentligt tænkt at vi ville lade hende selv bestemme hvornår hun ikke ville have flaske mere men vi blev enige om at hun nok aldrig selv ville sige stop så vi var nød til at skære meget ned på hvor meget hun fik for at få hende til spise noget mad om dagen også, så nu får hun kun en flaske til natten 🙂
  Håber i finder ud af hvad der er bedst for jer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Hvordan skar du ned på det og hvordan tog hun det? <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg nåede det fandme