Hvad skal jeg gøre?

Jeg har taget en kæmpe stor beslutning for Victoria

Victoria startede i dagpleje, da hun var 6 måneder gammel, og det gik rigtig godt, hun kom nemt ind i rytmen hos hendes dagplejemor. Vi har været rigtig glade for, at det var et lille sted, det føltes meget trygt. Det var en kommunal dagpleje mor Victoria var hos, og det betyder også at hun røg i gæstedagpleje ved sygsom eller ferie hos hendes egen dagplejemor. Det var jeg ikke fan af! Jeg synes det er helt enormt synd for de små guldklumper, at de ryger over i et hjem de ikke er vant til og hos en stort set fremmed voksen, de kender som regel gæstedagplejeren fra legestuen, men det synes jeg slet ikke er nok. Det er jo som at starte et nyt sted, og der er jo ikke nogen indkøring, det er lige på og hårdt. Vi har haft reaktioner på at Victoria har været i gæstedagpleje, for det første blev hun syg, derudover måtte hendes egen dagpleje mor ikke vige fra hendes side, da hun var tilbage.

Det har fyldt rigtig meget hos både Dino og mig, og derfor har vi taget en kæmpe stor beslutning for Victoria, vi har besluttet, at hun skal starte i en privat vuggestue i stedet for. Den er helt ny og er lige åbnet, så vi krydser fingre for at vi har taget den rigtige beslutning for vores lille skat. Victoria og jeg var afsted idag for første gang. Jeg synes Victoria var rigtig god, hun søgte ikke kun mig, men kravlede væk fra mig og var undersøgende. Efter et par timer blev hun træt, og vi kørte hjem, jeg er faktisk også selv helt flad, jeg er så spændt på det nye, at jeg blev helt drænet for energi da vi kom hjem.

Åh jeg håber virkelig vi har truffet den rigtige beslutning, og at Victoria kommer til at elske at være der. Er der nogen af jer der også har taget en stor beslutning for jeres barn, og hvordan er det gået?

img_7747

FØLG GERNE BLOGGEN VED AT KLIKKE HERUNDER:

BLOGLOVIN' FACEBOOK INSTAGRAM

</div

10 kommentarer

 • Karina

  Heeei Juliane. Er sikker på du har taget den helt rigtige beslutning, for det er dig der kender din datter allerbedst❤️Gæstepleje systemet kan desværre nogle gange dagplejens svage punkt, men når det så er sagt, kan den bare så mange gode ting der opvejer det. Der er en anden ro, og nærvær og hjemlig hygge, som bare ikke findes i en vuggestue hvor mange børn er samlet.
  Er dagplejer på 5. År nu, og endnu ikke haft et gæstebarn der har været ked. Lidt betuttet i starten, men vel bare sundt at se det hele lidt an, og så går legen ellers løs, og børns helt fantastiske evne til at tilpasse sig, være nysgerrig og udforske ting, viser sig atter engang. Men her i kommunen går vi også på besøg hos hinanden dagplejerne imellem, og måske i ikke har gjort det i jeres kommune. Men lyt til dit hjerte søde Juliane, for børn er smarte og Victoria Sanser hvis du er ængstelig og utryg ved at aflevere og bliver måske smittet af det. Så det lyder som den rigtige løsning i har fundet på og rigtig meget held og lykke med det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Kære Karina

   Det håber jeg virkelig også jeg har ❤️. De har været på besøg hos hinanden, men jeg synes stadig det er meget for et lille barn at komme rundt på den måde, jeg er liiddtt pylret.. Ja det er min udfordring lige pt under denne indkøring, jeg sagde det også i vuggestuen idag. Men jeg kan jo ikke pakke mine følelser væk jeg prøver virkelig. Og tak.

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie Natasha J

  Jeg har min dreng fra august 14, han skulle være startet i en lille vuggestue da han var omkring et år, men han var ikke klar, og det var jeg heller ikke. Så jeg udskød opstarten til 1. November 15, hvor han var 15 mdr. Men den dag han skulle starte var der simpelthen så travlt, børn der græd, der var ikke hænder nok og hende der skulle indkører ham havde ikke tid til at være sammen med os. Jeg gik grædende hjem og ringede til pladsanvisningen, fik en dagplejeplads til ham. En nyopstartet dp mor, som bare var fantastisk, ro og tryghed – lige som min dreng skulle have det.
  Hun stoppede desværre i september og det var uvis hvornår han kunne starte hos den nye pga et andet barn (de skulle flyttes som gruppe), jeg holdte ham hjemme i en måned for han ikke skulle i gæstedagpleje, og havde løbende kontakt med dp pædagogen. Vi blev enige om at han skulle starte hos en anden dp mor, hvilket betød nye børn. Men det har uden tvivl været det bedste valg for ham, han elsker vores nye og har bare fundet ro igen.
  Han har altid haft svært ved legestuen, men efter sommerferien knækkede han koden derned til og så blev det ødelagt igen pga to afleveringer hvor jeg måtte tage ham med hjem igen den sidste gang. Men igår havde vi lagt en plan for afleveringen, og han havde den fineste dag sammen med sin dp mor i legestuen og det var em succes oplevelse for alle <3
  Han er sensitiv og har ekstremt brug for tryghed og det ville ikke være muligt i en vuggestue.

  Har heldigvis været gravid og fødte i marts og er på barsel, så har kunne give ham fri dage og korte dage som han har haft brug for det.
  Min barsel udløber i starten af det nye år, men holder lillebror hjemme indtil der er plads hos vores dp mor omkring marts/april.
  Jeg har ligeså meget brug for at være tryg, for mine børn kan være det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Fantastisk du har kunne holde ham så meget hjemme, det er så vigtigt at de føler sig trygge ❤️. Jeg er sikker på at vi har truffet den rigtige beslutning for Victoria men vi skal begge to lige lande i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Så god en beslutning også derfor vi valgte en privat dagpleje! Så de ikke bliver kastet rundt fra den ene til den anden. Om så man går hjemme eller har fuldtids arbejde, er vuggestue eller dagpleje bare så god en ting, så de lærer at det er okay man går fordi man kommer igen. Og man må jo bare tage fri fra arbejde hvis der er sygdom

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Det er en privat vuggestue, vi kunne ikke få plads i en privat dagpleje, jeg synes også det er godt hun kommer ud blandt andre børn <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg vil blot sige, at min veninde har sin datter i selv samme vuggestue og hun er så lykkelig for det. Som jeg kan forstå er det super søde og dygtige pædagoger, der er der. Og lige nu, er der vist heller ikke så mange børn, vel??
  Jeg ville ikke være urolig for hende. Jeg valgte dagplejen fra af samme årsag sol du beskriver. Hun er også stadig så lille, at jeg tænker hun klarer den i stiv arm. ☺️👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Åh hvor dejligt at høre Karina. De er nemlig super gode de pædagoger der er der. Men der er jo bare mange børn, der bliver kørt ind tæt på hinanden. Men idag var hun der ca. 1 1/2 time alene, mor er stolt 🙂 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Nu spørger jeg måske dumt. Men du går jo hjemme, så du har vel ikke været nød til at skulle afleverer hende i gæstedagpleje?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Selvfølgelig har jeg holdt hende hjemme så meget jeg kunne, men der er dage hvor det ikke har været muligt desværre..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal jeg gøre?