Lyt med

Kejsersnit eller naturlig fødsel

Der er stadig 94 dage til min termin, men tankerne omkring min fødsel er begyndt at fylde mere og mere. Jeg er jo lidt af en kontrolfreak og jeg ville elske at vide at d. 30 oktober kl. 11 bliver du mor, men sådan er naturens gang ikke rigtig. Derfor kredser mine tanker nu om jeg vil have et kejsersnit eller en naturlig fødsel, min største frygt er at få et kæmpe migræne anfald under fødslen, og slet ikke kunne gøre det der skal til og så selvfølgelig smerten ved en naturlig fødsel.

I næste uge begynder min jordemor at snakke med Dino og jeg omkring fødslen og der kommer hun også ind på fordele og ulemper ved et kejsersnit. Jeg ved der er smerter forbundet med begge måder at føde på men hvad er det rigtige for mig?

Hvad er jeres oplevelse jer der har født?

julianeaxen.com

 

 

 

26 kommentarer

 • […] skrev jeg indlægget Kejsersnit eller naturlig fødsel der kom rigtig mange kommentarer, og jeg har læst hver og en og tænk mange tanker siden. Tusind […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor_til_papaya_og_nolia

  Jeg fik vores første for 2,5 år siden.
  Jeg var skrækslagen for den fødsel.
  Havde det seriøst rigtigt dårligt og var så bange. Mine tanker gik på: smerter, smerter, sprækker jeg op til røven, blir jeg slatten bagefter, smerter, av, av av.
  Havde veer i 3 timer så var hun ude.
  Og jeg tænkte bagefter. Var det det?
  Gu var det hårdt og gjorde ondt. Men jeg ville aldrig være det foruden. Den oplevelse at klemme et barn ud og få hende op på maven er ubeskriveligt.
  Min kæreste var helt igennem fantastisk igennem fødslen og var et stort grædende ansigt da hun kom ud i sidste presse ve.
  Det er alt værd. Bar mandens ansigt og lykke.
  Det er alt værd. Og jeg gjorde det igen for 8 mdr siden ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natacha

  jeg fødte for 8 uger og én dag siden, 10 dage efter termin!
  Jeg var selv helt SYGT bange for at føde, men tror det eller ej, jo tættere du kommer på terminsdagen, jo mere viger frygten for fødsel for utålmodigheden efter at møde din lille guldklump!
  Et kejsersnit er meget hårdere for kroppen end en naturlig fødsel (som vi jo er byggeg til). Og du kan som udgangspunkt jo få al det smertestillende, du ønsker dig 🙂 jeg fik selv epiduralblokade efter nogle timer, og den virkede lige med det samme! Så meget at jeg endda fik småslumret lidt. Så hav det endelig i baghovedet.
  Men uanset, hvad du vælger, er det helt sikkert det rigtige for dig! Lyt til dig selv :-)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Kære Natacha

   Tusind tak for din besked og kæmpe stort tillykke med din lille guldklump 🙂

   Jeg er helt sikkert på smertestillende…

   Knus Juliane

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg vil til hver en tid vælge alm fødsel.. Jeg var selv første gangs fødende for 6 mdr siden, og jeg havde en fantastisk fødsel!! Det var en super fed oplevelse. Ja der gør ondt, men det var ikke det der fyldte overhovedet – så længe man husker din vejrtrækning fra første ve af (og jeg har altså ikke gået på noget kursus af nogen art) smerten var meget anerledes end jeg havde forstillet mig. Det var mere som en hånd i lænden – er nok sådan jeg kan beskrive det bedst.. Fødte på 5 timer, uden bedøvelse (eller jo fik noget lokal bedøvelse i mellem kødet da jeg skulle presse – hvilket virkelig kan anbefaldes, da det slet ikke gjorde ondt at presse)
  Giv dig den mulighed og stol på din krop sagtens kan 🙂 det mor bedste råd..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Hej Sara

   Tusind tak for din besked og for delingen af hvordan din fødsel var, det lyder fantastisk!

   Knus Juliane

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anya

  Vælg da endelig en naturlig fødsel – og glem så alt om kombinationen kontrol og børn 😉
  En fødsel er en helt naturlig ting – så slap så godt af i det som du kan – accepter smerterne og træk vejret – så skal det hel nok gå. Jeg har selv to piger der er født ‘helt naturligt’ og uden hjælpemidler af nogen art – og ‘så slemt er det altså heller ikke’ – bare tro på det – din krop er lavet til at kunne føde – så brug kroppen og åndedrættet og drop alt for meget ‘hoved og kontrol’ i det regi 😉 Pøj, pøj til dig – er sikker på det bliver et gyldent øjeblik du aldrig glemmer – så nyd det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Kære Anya

   Tusind tak for det gode råd det er helt sikkert taget til efterretning 🙂

   Knus Juliane

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg var så bange for at føde, men da det var overstået tænkte jeg bare “var det det?” Det var ikke så slemt som jeg havde forestillet mig, selvom at det gør mega sindssygt ondt 🙂 efter at jeg har prøvet det er jeg ikke bange for at føde igen 🙂 jeg synes generelt at de kvinder der er bange for at føde er 1 gangs fødende, nok fordi at de ikke ved hvad de går ind til 🙂 jeg tror ikke at du skal være bange for at få et migræne anfald, ens krop fucusere 100% på fødslen så alt andet opdager man ikke, man er i ens egen verden og tænker slet ikke over noget andet, da det hele var overstået opdagede jeg at en læge havde lagt et drop i min arm uden at jeg havde set det og jeg tror seriøst at de ku ha savet min arm af også uden at jeg havde taget notits af det ha ha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Kære Line

   Jeg håber du har ret og hvor er det fedt du tænkte “var det det?” Det elsker jeg 🙂

   Knus Juliane

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Fødte en søn for 3 måneder siden. Ville lyve hvis jeg sagde det ikke gjorde ondt. Men ville ikke undvære det 1 sek. Det var hårdt.. Ja. Men man glemmer det. Fordi der er bare så mange nye ting man skal forholde sig til. Man bliver mor. Det er kæmpe stort. Man må ofre sig på mange områder. Både fysisk og psykisk. Det er op og ned. Men jeg ville gøre det hele igen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Fantastisk at høre og kæmpe stort tillykke med din lille guldklump 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg vil klart anbefale en normal fødsel! Jeg fik kejsersnit med mine tvillinger og havde bagefter en følelse af at jeg ikke var blevet mor endnu. Der gik i nærheden af 4-6 måneder før jeg begyndte at føle, at nu var jeg mor.
  Min krop havde bare ikke forstået det!!!
  Selvfølgelig vil jeg anbefale kejsersnit, hvis lægen anbefaler det, men ellers vil jeg anbefale en normal fødsel. Jeg føler mig snydt for oplevelsen af veer og at kroppen var klar!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Tak for deling Maria og en god pointe det vil jeg helt sikkert tage med i mine tanker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har født ved kejsersnit, da naturlig fødsel ikke kunne lade sig gøre. Vil dog anbefale en naturlig fødsel hvis det kan laðe sig gøre, fordi et kejsersnit kan betyde at barnet bliver allergisk.

  Ved et kejsersnit skal du fuldstændig slippe kontrollen, her har du intet at skulle have sagt. Og så er der en risiko forbundet ved kejser snit både for dig og din lille guldklump.
  Du vil opdage at din krop er super stærk og kan klare det utrolige.
  ILYG

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Tusind tak Janie <3 Jeg satser også kraftigt på det er det jeg vælger og så ved man jo aldrig hvordan det går.

   Knus Juliane

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Først og fremmest stort tillykke med den forkomne familieforøgelse, det er det største der findes! Udover det tager jeg hatten af for dit gåpåmod og positive sind trods din migræne!
  Jeg fødte for 4 mdr siden en lille pige, og havde også tanker vedr. Naturlig fødsel vs. Kejsersnit, (dog lider jeg ikke af migræne, så mine tanker lå ikke på evt. Anfald) dog blev jeg enig med mig selv om at hvis der ingen komplikationer er før fødslen der blev nødt til at resultere i kejsersnit, ville jeg stole på min krop gjorde hvad den er designet til og dermed føde naturligt, gik sprang fødselsforberedelse helt over, da jeg var sikker på at hvis jeg forberedte mig på et og det så endte helt anderledes end forberedt ville jeg panikke (nok også grundet man er lidt kontrolfreak) dermed valgte jeg at tage det helt stille og roligt omkring fødslen og valgte at stole på min krop vidste hvad den skulle – hvilket også resulterede i vi efter 8 timer fra vandet gik stod med vores prinsesse i armene, uden smertestillende og diverse hjælpemidler der findes i dag! Så blev bare bekræftet i at kroppen ved hvad den skal gøre, og havde en så god oplevelse som muligt med at bringe hende til verden! Al held og lykke uanset hvad du/i vælger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Tusind tak Simone <3 Tillykke med din lille guldklump og sikke en fantastisk fødsel du har haft! Wow!!! Jeg tror helt sikkert du har ret i at kroppen går sin gang den er jo mega dygtigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Btw Sarah Louise har lige skrevet et langt indlæg om sådan nogle tanker på hendes blog, måske du skulle læse det 🙂
  http://sarahlouise.dk/2015/07/raad-til-kommende-moedre/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg godt nok ikke født, men folk siger altid til mig det er bedst at føde naturligt, fordi du ingen ar får og du må ikke løfte på noget fem dage efter kejsersnit. Og så gør det mere ondt i længden med kejsersnit end det gør med almindelig fødsel. Du kan jo få alverdens smertestillende til den almindelige fødsel, så tror ikke du skal bekymre dig over migræne anfaldet 🙂 Jeg tror mere du skal tænke på “hvilken” smerte du overskuer mest 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Tak for råddet Rina og jeg tror sgu du har ret hihi 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Koldtoft

  Jeg fik kejsersnit, fordi baby lå up side down.
  Du skal lytte til dig selv og ingen andre. Lyt til din egen visdom. Mediter på det, og modtag svaret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har 2 børn en på 13 og en på snart 17. Jeg kæmpede en kamp med ham på 17 . 23 timer og han sad fast i mit bækken . Så det endte med akut kejsersnit . Hvilket jeg var rigtig glad for . Havde ikke de vilde smerter efter kejsersnit . Var oppe at gå 10 timer efter . 2. Gang var det planlagt kejsersnit – Det var skønt at vide dato . Så alt var planlagt . 2. Gang havde jeg heller ikke mange smerter efter indgrebet . Der er et minus , man skal blive på hospitalet lidt længere pga operationen . Det skulle man ihvertfald den gang . Jeg er fan af kejsersnit – Man slipper for de smerter det gir ved en fødsel og man ved hvad dag det bliver . Pøj pøj med det …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

   Tak for deling Marianne 🙂 fedt at høre om to kejsersnit der er gået godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyt med