Just me and my daughter

STOP nu med at stresse os!

Vi har allesammen vores små morgen ritualer, og et af mine ynglings ritualer er at se Go´morgen Danmark. Jeg når ikke altid at se nyheder, men synes egentlig også, at jeg bliver fint opdateret af Go´morgen Danmark, og så undgår jeg at se alt det død og ødelæggelse, som jeg nogen gange synes nyhederne er fyldt med. Det er ikke fordi jeg ikke vil forholde mig til de ting, der sker ude i verden, men nogen gange har jeg svært ved at rumme at se sultne børn, dyr der bliver mishandlet eller høre om høje dødstal pga. terror…

Nå tilbage til det som det her indlæg handler om.. Lige pt. køre Go´morgen Danmark et tema om madpakker, de har hver dag en kok inde for at lave og vise lækre madpakker til børn. Men hånden på hjertet jeg synes sgu det er for meget!!! Hvis man som forældre hver dag skal lave en fest madpakke, som jeg kalder det, kan vi begyde at bruge ret lang tid på det.. Hvad er der galt med en traditionel madpakke med lidt lækkert grønt til??? Jeg ved godt de reklamere med, at det ikke tager lang tid at lave, men for en som mig som allerede ikke er god og kreativ i et køkken, er det en kæmpe udfordring.. Netop derfor er jeg SÅ glad for at der er madordning i Victorias dagpleje. Jeg vil hellere betale lidt ekstra om måneden, og vide at min datter får smagt en masse forskelligt, og at der bliver gået op i maden. Jeg synes det er fantastisk med institutioner der har madordning til både vuggestuer og børnehaver, der er ikke mange steder hvor det også er i børnehaverne, men jeg håber virkelig det er noget der kommer mere af, og hvor ville det være fedt hvis man også kunne indføre det i skolerne. Forældre er presset nok i forvejen, deres børn skal gå i det rigtige tøj, have det rigtige legetøj og det fineste værelse, og nu også madpakkerne… Jeg vil da være ked af hvis Victoria, når hun bliver så stor, sidder i skolen og bliver flov over sin madpakke, fordi den ikke ligner et festfyrværkeri hver dag. Det kan mit hjerte ikke bære ❤️…

Hvad er din holdning til madpakkeræset?

image

Du kan også følge mig på snappen på julianeharkjaer…

FØLG GERNE BLOGGEN VED AT KLIKKE HERUNDER:

BLOGLOVIN' FACEBOOK INSTAGRAM

</div

6 kommentarer

 • Michelle

  Jeg er helt enig i at madpakken og de ekstra pakker med frugt osv er en kærlig hilsen til barnet som man er væk fra. Jeg har arbejdet i en børnehave hvor der var madordning. Og jeg syntes ikke det var noget at råbe hurra for. Og hvis barnet ikke kan lide det Ja så er der ikke så meget andet at vælge imellem. Det er selvfølgelig forskelligt fra institution til institution men jeg har fået min datter skrevet op i privatintuition og har med vilje fravalgt og spurgt ind til om der var madordning. Jeg har behov for at have indflydelse på hvad min datter for at spise. Og ønsker at have mulighed for at forkæle hende med lækre madpakker og små kærlige hilsener fx i form af en tegning. Grønsagerne lavet kreativt og mener også der er en læringsproces i når hun når børnehavealderen at inddrage hende i at lave hendes madpakke. Jeg ville også have et behov for at vide hvor meget mit barn spiser. Jeg kan se hvad der kommer med retur med madpakken. Har ikke et overblik over det ved madordning. I hvert fald ikke hvis det fungere på samme måde som der jeg var.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Det kan du have ret i, men jeg synes de er gode til at fortælle hvor meget Victoria spiser i løbet af dagen, og sørge for at hun får noget hun kan lide. Men det er super sødt med en lille hilsen i madpakken.

   Stort Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Man kan ikke set hele of så er det jo om at prioritere det der er vigtigst. Du bliver (som.jeg læser din blog) glad af at indrette børneværelse og andre bliver af ar smøre madpakke.

  Mit barn er også stadig på madordning. Tidligere skulle hun ha e eftermiddags mad med selv og det var min kæreste rigtig god til at gøre godt. Min mor var også god til madpakker (i forhold til 80 – 90 ‘ er ned standard, men hun er også køkkenuddannet. Når jeg selv skal smøre engang vil jeg prøve ar huske dw ord jeg læste i kommentarfeltet på en anden blog. At madpakker er en kærlig hilsen og påmindelse til barnet, men jeg er væk fra det. Det synes jeg var en meget sød tanke.
  Men undervurder nu ikke spegepølse og en gang leverlej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julianeaxen

   Kære Stine

   Nej lige præcis en spegepølse og leverpostej skal man ikke tage fejl af 🙂 Og det er en sød tanke at madpakken er en kærlig hilsen, men nogle hverdage når vi det bare ikke det vi gerne vil..

   Stort Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det vigtigste er at det er noget barnet kan li og at der er lidt grønt med. Så pyt med om det er en fest hver dag. De fleste børn vil alligevel helst bare ha’ rugbrød med leverpostej og spegepølse. 😉

  Knus <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Just me and my daughter